Utbildningen


En dag på förskolan

Förskolan öppnar klockan 7.30 – barnen lämnas inomhus och hinner starta dagen med aktiviteter så som lägga pussel, spela spel, baka med play dogh, rita eller liknande.

Från klockan 8.00 har vi utevistelse på vår gård.

Klockan 9.00 har vi fruktsamling. Vi har går igenom närvaro och vilka aktiviteter vi ska göra under dagen. Efter samlingen delar vi upp oss i mindre grupper för att genomföra dagens aktiviteter, t ex arbete med projekt, rörelselek, arbete i ateljén, promenad till skogen etc.

Ca klockan 10.45 bryter vi våra förmiddagsaktiviteter för handtvätt och lunchsamling. Där reflekterar vi över vad vi gjort på förmiddagen samt har  någon samlingsaktivitet.

Lunchen serveras ca kl 11.00.

Efter lunchen sover de yngsta barnen, medan de större har lässtund i två grupper. De barn som sover bäddas ner i sina barnvagnar och sover i lugn och ro utomhus under tak.

Mellan ca kl 13.00 – 14.00 har vi aktiviteter inomhus.

Kl. 14.00 serveras mellanmål. När vädret tillåter äter vi mellanmål ute på gården.

Efter mellanmålet är det fria aktiviteter inne eller ute fram tills dess att det är dags att gå hem för dagen.

Måltider

På förmiddagen varje dag serveras frukt till barnen.

En cateringfirma levererar dagligen en näringsriktig och vällagad lunch med grönsaker. Till lunchen serveras mjölk/ vatten. För mer info om cateringfirman se, www.sandborgen.se.

På eftermiddag serveras mellanmål, exempelvis smörgås, filmjölk eller smoothie.

För de barn som går hem sent finns möjlighet att få en frukt vid 16.45.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är böcker-fönster-2-769x1024.jpg

Öppettider

Som förälder har du rätt till att ha ditt barn på förskola inom det som kallas för ramtid. Ramtiden är den maxtid en förskola måste hålla öppet om det finns ett behov av det. Dessa öppettider gäller även under sommaren och förskolan ska då erbjuda alternativ omsorg vid eventuell stängning. Ramtiden är mellan kl. 06:30 och 18:30 alla helgfria vardagar förutom julafton, midsommarafton och nyårsafton.

Under förutsättning att alla föräldrars behov beaktas kan förskolan ha kortare öppettider. Barnens vistelsetider utgår ifrån föräldrars arbetstid plus resväg till och från arbete. Utifrån föräldrarnas behov har förskolan för närvarande följande öppettider:

* 07.30 – 17.00 helgfria vardagar.

* 07.30 – 15.00 dag före röd dag.

*en dag i månaden stänger förskolan 15.45 pga APT för pedagoger (kvarvarande pedagog löser ev barnomsorgsbehov)

* stängt alla klämdagar (vikarie inkallas beroende på barnomsorgsbehov)

* stängt fyra veckor under sommaren (vikarie inkallas, eller platserbjudande på närliggande förskola erbjuds, beroende på barnomsorgsbehov)

* förskolan har stängt för tre heldagsplaneringsdagar per år, samt två halvdagsplaneringar (vikarie inkallas beroende på barnomsorgsbehov)

Föräldrars barnomsorgsbehov följs kontinuerligt upp en gång per termin av rektor och huvudman.